Veelgestelde vragen

Anhydriet
Veelgestelde vragen over Anhydriet

V: Wat is een anhydriet dekvloer?
A: Een anhydriet vloer is een gipsgebonden dekvloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot de zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid.

V: Kan ik op een anhydrietvloer wonen?
A: Een dekvloer van anhydriet is géén afgewerkte topvloer, maar een ondervloer die zeer goed geschikt is voor afwerking met traditionele vormen van vloerbedekking zoals vloerbedekking, laminaat, vinyl, PVC, parket of vloertegels.

V: Hoe dik moet een anhydrietvloer zijn?
A: Door optimaal materiaalgebruik en gunstige sterkte eigenschappen wordt er met een dekvloer van anhydriet een dunne dekvloer gemaakt (3-6 cm i.p.v. 5-8 cm zoals bij een zand/cementvloer).

V: Kan een anhydrietvloer gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming?
A: In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zand/cementvloer omsluit een dekvloer van anhydriet de vloerverwarmingsleidingen geheel, met als voordeel energiebesparing en een verhoging van wooncomfort.

Q: Kan ik op de anhydrietvloer tegels, pvc, laminaat, parket leggen?
A: Dekvloeren worden gestort en geleverd met een marge van +/- 10 mm. In sommige gevallen is het raadzaam om, in overleg met de leverancier van de door de klant gekozen vloerbedekking, om met een egalinelaag de vloer verder uit te vlakken. Voor betaalbare en goed functionerende vloeren kunt u naar www.woodstock.nl gaan, daar staat een grote verzameling mogelijkheden in combinatie met anhydriet.

Q: Waarom moet mijn anhydrietvloer worden geschuurd?
A: Het schuren van de vloer is een mogelijkheid om de dekvloer te egaliseren. Het schuren van de dekvloer (anhydriet vloer) zorgt ook voor een betere hechting van bijv tegellijm. Het schuren van de dekvloer kunt door een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren. Bent u handig, en overweegt u de vloer zelf te schuren? Bij de betere verhuurbedrijven zijn speciale betonschuurmachines te huur.

 

Anhydriet

 

V: Wanneer kan ik op een anhydrietvloer lopen?
A: De droogtijd van een anhydrietvloer is, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid, 2 tot 3 dagen. Voor de volledige droogtijd van een anhydrietvloer moet rekening gehouden worden met 1 cm per week. Dit betekent dat een vloer van 6 cm dik, pas na 6 weken belast kan worden.

V: Hoe wordt anhydriet aangebracht?
A: Anhydriet wordt als vloeivloer, met slangen en een pompwagen, geleverd en gestort. Met gemak kunnen grote oppervlakten in één keer en zonder naden worden aangebracht. Anhydriet kent een grote buig- en treksterkte en een zeer geringe krimp. Het proces is arbeidsvriendelijk, milieubewust en levert snel resultaat.

V: Is anhydriet voor iedere woonruimte geschikt?
A: Anhydriet wordt veel toegepast, zowel voor grote bedrijfsvloeren als voor vloerrenovatie van woningen. Het is echter minder geschikt voor ruimtes met een hoge vochtbelasting of waar een hoge slijvastheid wordt geëist.

V: Kan een anhydrietvloer ‘koud’ op een schuimbetonvloer?
A: Om krimpverschillen tussen het schuimbeton en de dekvloer op te vangen is het belangrijk om folie tussen beide materialen aan te brengen.

 

 

 

Staat uw vraag niet in onze veelgestelde vragen lijst? Dan kunt u altijd nog contact met ons opnemen via de contact pagina.


 

Veelgestelde vragen

Een goede partij voor de anhydriet en schuimbeton werkzaamheden is Schuimbeton West in Obdam.Voor meer informatie of een offerte aanvraag u naar www.schuimbetonvloer.nl