Houtvezelvloer Magnesietvloer Woodstock

Houtvezelvloer Magnesietvloer

Wat is een Houtvezel Magnesietvloer?

Magnesietvloer Woodstock-Een Houtvezelvloer Magnesietvloer wordt ook wel een gebonden dekvloer genoemd. Het is een dekvloer die net als een zandcementvloer op de constructievloer of verdiepingsvloer wordt aangebracht. De Magnesietvloer heeft een dikte van 20 tot 70 mm en ziet er wat betonachtig uit, maar is gemaakt op basis van houtvezel: magnesiet is een gedehydrateerde zeer lichte variant van de anhydrietvloer.

Houtvezelvloer Magnesietvloer Woodstock

Waar Magnesiet wordt gesmeerd, wordt anhydriet vloeibaar aangebracht. Een bulkwagen of silo pompt het vloeibare gipsmengsel, waar ook zand en water aan zijn toegevoegd, de ruimte in. Binnen wordt het mengsel op de juiste hoogte gebracht (iets wat u het best aan vakmensen overlaat). Met een drijfrei wordt de vloer waterpas. Tijdens het drogen, dat een halve tot een hele week duurt, ontstaat een gladde vloer. Deze is effen, naadloos en nagenoeg krimpvrij. Anhydriet is doorgaans minder hard dan zandcement.  Na het schuren kan de anhydrietvloer worden afgewerkt met vloerverf. Het is echter ook mogelijk om af te werken met vloerbedekking, laminaat, linoleum of vinyl.

Voordelen van Magnesiet ten opzichte van anhydrietvloeren

  • Een dekvloer van anhydriet is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakken. Dit soort vloeren kunnen in een hoog tempo worden gemaakt. Er zijn bedrijven die gemakkelijk 1500 vierkante meter dekvloer van anhydriet per dag aanleggen. We komen deze vloeren dan ook veel tegen in garages, showrooms, opslagruimtes en bedrijfspanden.
  • MAGNESIETVLOER HOUTVEZELVLOER staan bekend vanwege hun zeer lichte gewicht. Ze worden dan ook vaak aanbevolen voor ruimtes met slechte fundatie.
  • Magnesietvloer is duurzaam en geschikt voor talloze afwerkingen.

Nadelen van anhydrietvloeren

  • Anhydrietvloeren zijn minder geschikt voor ruimtes waarin het erg vochtig wordt of waar de vloer zo sterk belast wordt dat ze snel slijt. Zandcement is daar een betere oplossing. Het wordt dan ook vaak afgeraden om anhydriet te gebruiken in badkamers. Echter, door af te werken met de juiste vloerverf kan wel een vloeistofdichte toplaag worden verkregen.
  • De kosten per vierkante meter zijn doorgaans wat hoger dan bij zandcement.
  • Waar zandcement ook buiten kan worden gebruikt is anhydriet uitsluitend voor binnen.

Anhydrietvloer en Magnesietvloer verven

Een anhydriet gietvloer en magnesiet laat zich gemakkelijk en probleemloos verven. Er zijn meerdere soorten vloerverf die op anhydriet kunnen worden aangebracht. Het is aangeraden om op nieuwe anhydrietvloeren eerst een hechtprimer aan te brengen. Geschikte producten voor dekvloeren van anhydriet zijn:

WOODSTOCK VLOEREN

opruimen doet strooper

Magnesietvloer Woodstock
Magnesietvloer Woodstock

Houtvezelvloer Magnesietvloer

Wat is een Houtvezel Magnesietvloer?

Magnesietvloer Woodstock-Een Houtvezelvloer Magnesietvloer wordt ook wel een gebonden dekvloer genoemd

op schuimbeton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *