Grindvloer

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer is een vloer die uit talloze kleine steentjes bestaat. Door de losse opbouw is het mogelijk verschillende kleur texturen aan te brengen.

Het leggen van een grindvloer

Voor het leggen van een grindvloer is wel een bepaalde ondergrond nodig. De vloer kan vrijwel op alle vormvast ondervloeren worden aan gebracht. Als u de vloer op een ondervloer van betonplaten wilt leggen moet hier eerst een goede beton vloer overheen. Door de werking van de platen kan de betonvloer die er op ligt gaan scheuren, er is dan ook een grote kans dat deze scheuren door gaan naar uw grindvloer, Daarom moet er over de ondervloer nog een zandcement afwerk laag zodat de scheuren niet in de vloer gaan zitten. Het leggen van een grindvloer moet u laten doen door een professional. Ook kunt u een van deze vloeren over een bestaande vloer laten leggen. Hiervoor moet de vloer wel vormvast en stabiel zijn anders is de kans op schade aan uw vloer veel groter. Als de vloer niet juist word gelegd kan dit zorgen voor grote problemen. Na 24 uur uitharden is de vloer bewandelbaar. Er kan eventueel ook nog een coating over de vloer waardoor de vloer glanzender word.

Een grindvloer kan in veel ruimtes worden gelegd maar in een badkamer word afgeraden omdat de kans op lekkage door deze vloer groot is.

Onderhoud

Een grindvloer vereist ander onderhoud dan een ‘normale’ vloer. Omdat deze vloeren vanwege zijn structuur wat vuil verzamelt is het nodig om 1 keer per jaar de vloer goed schoon te maken met een speciaal schoonmaak middel. U kan ook kiezen voor een seallaag op de vloer, deze vult de kleine open ruimtes tussen de steentjes op waardoor het onderhoud een stuk makkelijker word.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de vloer kan variëren omdat u kunt kiezen voor verschillende groten grind, kleur en texturen.
Ook kunt u nog een coating over de vloer doen waardoor de vloer glanzender word.

  • Naadloos
  • Zeer slijtvast
  • Makkelijk schoon te maken
  • Vloeistof Dicht
  • Onderhouds vriendeljk