Gietvloer

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een afwerklaag die op de draagvloer word aangebracht en daarop uithardt. Gietvloeren kunnen bestaan uit beton of kunststof zoals epoxy of polyurethaan. Ook kunnen gietvloeren in verschillende kleuren en texturen gelegd worden.

Typen gietvloeren

Gietvloeren worden aangebracht uit epoxy (EP) of polyurethaan (PU). Polyurethaan (PU)  deze vloeren zijn geschikt voor woningen en kantoren. Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan vloer, dat deze van hoogwaardige grondstoffen wordt aangebracht, omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn. U moet dan denken aan grote verschillen in dikte, zuiverheid het polyurethaan component en pigmentpercentages, wat zorgt voor grote verschillen in uitstraling, gebruiksgemak en levensduur. UV-bestendigheid is zeer belangrijk bij de meeste particulieren. U wilt natuurlijk niet dat uw vloer verkleurd.

Onderhoud

De vloer heeft net als iedere andere vloer onderhoud nodig. De vloer onderhoudt u gemakkelijk aangezien deze volledig naadloos worden gestort. Wij hebben enkele onderhoudstips voor u verzameld, waarmee u de vloer zo lang mogelijk in topconditie houdt. De vloeren zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. U heeft geen speciale apparatuur hier voor nodig.

Onderhoudsadvies voor de gietvloer in uw woning

    • keer in de week stofzuigen met zachte borstel.
    • keer in de week reinigen met een reinigingsmiddel.
    • Vocht binnen een half uur van de vloer verwijderen.
    • Vlekkende vloeistoffen zoals koffie en wijn direct verwijderen.

Ook is het beter als u vilt onder de poten van uw meubels plakt en strepen van meubel wieltjes en schoen zolen direct verwijderd.

Vloerverwarming in een gietvloer

Gietvloer
Euro Concrete Floors

Een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Niet alle gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Welke gietvloer is goed te combineren met vloer verwarming?

Polyurethaan vloeren zijn goed te combineren met vloer verwarming. Epoxy vloeren daarintegen niet.

Waar zou een gietvloer gelegd kunnen worden?

Deze vloeren zijn perfect voor in een woonkamer, badkamer, keuken en garages.